Sommertræf 2015: Rødt, revolutionært, rigtig godt


APKs sommertræf fra en 30. juli til 2. august 2015 - i år ved Vadehavet - var 4 forrygende dage med masser politik, sol og mere tid til fordybelse og diskussioner end i en travl hverdag.  Det er blevet en vigtig bestanddel i udviklingen klassekampen i Danmark. Næste års træf vil ligge fra den 27. - 31. juli 2016. Sæt X i kalenderen allerede nu! .


Kommunistisk Politik 8, 2015


Det revolutionære sommertræf 2015 blev afholdt i Sønderjylland i smuk natur med udflugter til Ribe, Rømø og Vadehavet. Her ligger også Esbjerg med sine stolte arbejderklasse kamptraditioner og erfaringer.



Henning Paaske Jensen var central i det landsdækkende solidaritetsarbejde under Ribus-konflikten - og fortalte om den og tra trådene op til kampen mod f.eks. Ryanair i dag

Et af træffets emner – fra Ribus til Ryanair - var udviklingen af den faglige kamp med en klassekampspolitik – og det tog netop udgangspunkt  i en af de første store landsomfattende strejke og blokadekampe mod privatisering og udlicitering, angreb på arbejdsforholdene og retten til faglig organisering: Det dramatiske og langvarige slag om Ribus i Esbjerg, som mobiliserede en stor del af arbejderklassen i hele landet i solidaritet.

Men Ribus var noget af det første – og privatisering og udlicitering er en udvikling som EU's nyliberale politik og indre marked har accelereret lige siden. Det står centralt i arbejderklassens kamp i Danmark og i alle EU-lande.

Kampen mod EU og for at få rejst kravet om Danmark ud af EU – og en folkeafstemning om medlemskaber - var et gennemgående centralt tema.

Fra Folkebevægelsen i Esbjerg og dens landsledelse deltog Hans Hansen, som fokuserede på,  hvordan vi vinder et nej ved den bebudede kommende folkeafstemning inden nytår om retsundtagelsen (retsforbeholdet).




Hans Hansen om kampen for et ja til at bevare den danske retsundtagelse ved folkeafstemningen i december

Se vídeoen fra KPnetTV med uddrag af oplægget her


På træffet gik slag det i slag med indlæg.  Tyrkiets og NATOs bombninger i Syrien og angreb på kurderne og PKK, om situationen i Ukraine. Den ny studenterbevægelse ”Et andet universitet” fortalte om kampen mod fremdriftsreformen og ensretning.




Stor diskussionslyst hele vejen igennem: Eva fra salen med et indlæg


Der var et spændende oplæg fra  hopitalssygeplejersken Jonas om, hvordan den nyliberale udvikling ændrer forholdene i den offentlige sektor.  forringer kvaliteten og presser de ansatte til det yderste  - helt konkret i sundhedssektoren. Men også  hvilke nye muligheder det giver for at opbygge alliancer og en bred enhed i modstanden.

 



Sygeplejerske Jonas om nyliberalismen hærgen i den offentlige sektor - og kampen mod den ¨


Forholdene for flygtninge og asylansøgere i Danmark og EU blev diskuteret. Kampen mod den ny V(DF)- regerings samlede nedskærings-og reform plan, kampen mod dansk krigsdeltagelse og Nordens rolle i NATOs oprustning blev berørt.

 



Kristian fra KPnetTV om kampen mod det borgerlige nyhedsmonopol


Klassekampen må organiseres. Spontane protester gør det ikke. Sommertræffet flettede de nuværende kampe og forberedelsen af efterårets kampe sammen med arbejdet for gennemførelsen af  handlingsprogrammet fra APKs nyligt afholdte 6.Kongres og med perspektivet om et socialistisk Danmark.   

Det revolutionære sommertræf var kendetegnet af god energi  og  flere generationer med unge, børn og voksne,  der nød godt af hinandens selskab og mødet med nye og gamle venner.




Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen og KPnetTV - Se KPnetBlogs her
Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

KPnet 31. august 2015