Dansk terrorstøtte

Kommentar af Klaus Riis

Mørket sænker sig over landet i terrorbekæmpelsens navn: I DRs TV-avis søndag var en af sensationerne at udpege en dansk solidaritetsorganisation - Internationalt Forum - som en organisation, der finansierer terror. Tilmed med offentlige midler, der stammer fra organisationens tilskud fra Tips- og lottomidlerne, som den modtager via DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd.

Indholdet i sagen er følgende: Internationalt Forum har doneret et symbolsk beløb på nogle få tusinde kroner til den palæstinensiske befrielsesorganisation PFLP. Befrielsesorganisation - ikke terrororganisation - for PFLP fører en væbnet forsvarskamp mod israelsk statsterrorisme, mod besættelsen af palæstinensiske land, for tilkæmpelse af palæstinensernes legitime rettigheder.

Israel har terrormyrdet PFLPs leder Abu Ali Mustafa og talrige andre PFLP-medlemmer. For nylig dræbte PFLP den fascistiske israelske turistminister, der arbejdede for en total etnisk udrensning af palæstinensere og israelsk okkupation af selvstyreområderne., som reaktion på den systematiske terrormordspolitik på palæstinensiske ledere.

Ifølge USA er PFLP en terrororganisation og med på dets officielle terrorhitliste. Danmark har ikke en officiel terrorhitliste - men regeringen mener åbenbart, at man bare skal overtage den amerikanske. Og pludselig har man fået sig en sag (selvom Internationalt Forums solidaritet med PFLP har været offentlig kendt i årevis): Regeringen kan bevise, at den fører kamp mod terrorisme, i ubrydelig loyalitet med USA og Israel. Den kan gøre det under en valgkamp, og regne med at score et par billige point. Efterretningstjenesterne kan bevise, de er de oppustede budgetter værd - og medieluderne, at de ukritisk er mikronfonholdere for enhver sort manøvre.
I fællesskab lykkedes det alle disse dunkle kræfter at få det til at fremstå, som om uskyldige tippere uge efter uge pøsede penge i kriminelle terrorhandlinger.
Margrethe Vestager meddelte at hun ville få stoppet tilskuddet til IF - hvad hun kunne gøre allerede ifølge den nuværende lovgivning, uden at tage den endnu ikke vedtagne fascistagtige terrorpakke i brug.

Terrorismeanklagerne mod IF er først kørt frem i Søndagsavisen - som også angriber Operation Dagsværk, der samler ind til bygning af 120 skoler til 6000 indianske børn i Chiapas-provinsen i Mexico for at støtte terror!

Hele sagen ville være latterlig, for den er både ubegrundet og en grotesk proportionsforvrængning - hvis ikke implikationerne var så alvorlige.

Den gør det klart, at 'terror' og 'terrorister' defineres i Bushs Washington (med Sharons Israel på slæb) - og at den danske regering eller de regeringsbærende partier ikke har nogen selvstændig holdning. Der var en gang den af USA udpegede 'terroristorganisation' ANC og superterroristen Mandela fik støtte af - også økonomisk - af de nuværende regeringspartier. I dag er det statsterroristen og besættelsesmagten Israel, der i strid med international lov og FNs resolutioner i årtier har terroristeret den palæstinensiske befolkning, der får officiel danske støtte.. Den gør det dermed også klart, at 'terrorpakken' er vendt både mod ytringsfriheden, solidaritetsarbejdet og de kræfter, der kæmper en retfærdig kamp imod udbytning og undertrykkelse.

Den viser at de offentlige tilskud til foreningsarbejde og ungdomsarbejde gennem f.eks., tips- og lottomidler gøres betinget af, at dette arbejde følger regeringens linje og politik. Den planlagte og uberettigede fratagelse af midler til IF skal lægge et pres for at bringe alt politisk og solidaritetsarbejde ind på linje med den officielle politik - og må ses som et første skridt i retning af at kriminalisere solidaritetsarbejde med befrielsesbevægelser i terrorbekæmpelsens navn.

En stor del af det politiske og ungdomspolitiske parti- og foreningsarbejde i Danmark finansieres i betydelig grad af offentlige midler af den ene eller anden slags, fra partistøtte til DUF-midler. Det er en effektiv kontrolmekanisme fra den borgerlige stats side. Alle, der gør sig afhængig af offentlige midler, bliver nu udsat for et udemokratisk og reaktionært politisk pres.
Vi får se, hvem der falder til patten.

Se også
Internationalt Forums pressemeddelelse
Operation Dagsværk angribes af reaktionen

Netavisen 5. november 2001