Krigen mod Københavns unge

Politi rydder Ungdomshuset ved militært helikopterangreb

www.kpnet.dk

Reportage omk. rydningen af Ungdomshuset

Nu til morgen indledte specialstyrker fra politiet et angreb på Ungdomshuset for at rydde det ved brug af militærhelikoptere, der satte betjente af på taget. En kran slog hul i huset i tredie sals højde og i løbet af få minutter trængte politiet ind i huset. Samtidig fjernedes fredsvagten og andre foran huset og området blev spærret af.

Der blev brugt tåregas.To ambulancer kørte derfra. Det forlyder, at der i al fald er én hårdt kvæstet, en ung tysker. To er tilsyneladende kørt over af politet.
Se Ekstra Bladets video af påkørsel af aktivist her.

Ungerens hjemmeside opfordrede folk til at dukke op i kvarteret og protestere. Hundreder har vist deres sympati med Ungdomhuset og deres afsky for den barbariske krig mod den københavnske ungdom. Der har været en del arrestationer. Ifølge politiet var der kl. 10 omk. 75 anholdte, heraf 35 fra selve huset.

I løbet af nogle timer efter politiangrebet startede ved syvtiden blev der oprettet barrikader i gaderne. De blev angrebet af politiet, men blev genoprettet andre steder i en stadig større ring omkring huset. Der har været en række episoder og gadekampe, hvor der er kastet brosten mod politiet og deres køretøjer. En anholdt rev sig løs, og blev beskyttet af folkemængden. Et par nazister forsøgte at provokere - og blev reddet af politiet.

Der har været også været en hel række støtteaktioner rundt om i København., herunder en Reclaim The Streets-demo. Og bl.a. blev et hus i Gentofte besat. Det er ryddet af politiet.
Politiet har også hindret støtter i at komme med tog til København og sendt folk retur til Sverige og Tyskland.

Demonstrationen fra Blågårds Plads kl. 17 samlede flere tusinde unge og mange ældre, der sympatiserer med Ungeren og kræver den tilbage til folket. Demonstrationen gik ad Nørrebrogade op mod Ungdomshuset, men blev stoppet af politiet.
Se billedreportage fra første del af demoen her

Støttedemo for Ungeren

Det udløste voldsomme kampe - de hylende politibiler blev tildænget med malerbomber, flasker og efterhånden også brosten. En række bål blev antændt på Nørrebrogade. Ved 19-tiden begyndte poltiet at kaste med tåregas og rydde bål og barrikader. På det tidspunkt var mere end 150 anholdt.

Der gennemførtes støtteaktioner og demonstrationer i bl. Tyskland, Sverige, Norge og Frankrig.

Kl. 22 startede en ny protest fra Rådhuspladsen - et sørgetog med langt over tusind deltagere. Demonstrationen sluttede ved Folets Park. Aktioner fortsatte - ikke mindst på Christianshavn. I Blågårdsgade blev en gammel skolebygning kortvarigt besat. Politiet anvendte igen tåregas på Nørrebro og udstedte en generel arrestordre - dvs. reelt udgangsforbud på Nørrebro. Der blev foretaget nye anholdelser natten igennem.

Fredag morgen var 219 personer arresteret.
35 af de anholdte fra selve Ungdomshuset blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslede for næsten en måned. Der lægges op til meget hårde straffe.

Ritt Bjerregård og de reaktionære politikere på Rådhuset i København og i Folketinget roser politiet og glæder sig over rydningen. De glemmer at takke de unge for ikke at smadre mennesker eller butiksruder.
Det er et sygt system, som fører krig mod sin ungdom.

Meget tyder på at huset vil blive revet ned efter en forud fastlagt plan mellem politi, politikere og de fundamentalistiske 'ejere' af et hus, der tilhører det danske folk.

Ungerens hjemmeside opdaterer nyheder - følg med på
www.ungeren.dk
Se aktionsvejledning her

Se også opdateringer på Modkraft

Ungdomshuset skal ikke nedrives!

At rive Jagtvej 69 ned vil være en barbarisk handling. Jagtvej 69 dannede i 1910 rammerne om den måske mest betydningsfulde politiske verdenskonference, der nogensinde er afholdt i Danmark. Den socialistiske kvindekonference i 1910 under forsæde af Clara Zetkin traf beslutninger af den største betydning endnu - bl.a. om i alle lande at gennemføre en kvindeaktionsdag. I dag er 8. marts ifølge en FN-beslutning i 1975 global kvindedag.

Læs her om konferencen og dens betydning.

Jagtvej 69 og Kvindernes Internationale Kampdag

1. marts 2007